سخنگوی حزب حاکم ترکیه با انتقاد از تفکر کشورهای اروپایی و آمریکا مبنی بر نگهداشتن مهاجران و پناهندگان غیرقانونی در ترکیه، گفت این کشور بیش از این تاب مقاومت در برابر موج پناهجویان را ندارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، تصمیم خودسرانه آمریکا برای قراردادن نام ترکیه در لیست کشورهایی که واشنگتن قصد دارد مهاجران افغانستانی خود را در آنها اسکان بدهد، با واکنش تند حزب حاکم آنکارا مواجه شد.
«عمر چلیک» سخنگوی حزب عدالت و توسعه امروز (سهشنبه) گفت هیچ کشوری نباید ترکیه را به عنوان اردوگاه پناهجویان خود بداند زیرا این کشور بیش از این ظرفیت نگهداری از مهاجران غیرقانونی را ندارد.
به نوشته روزنامه «حریت»، چلیک طی نشست خبری توضیح داد: «ادارات دولتی در حال گفتوگو با تمام طرفهای مرتبط هستند. تفکیک مسئولیت بین نهادهای دولتی انجام شده است. ترکیه مردمانی را که از مرگ فرار میکنند، در آغوش میکشد. اما اجازه نمیدهیم که از ما سوءاستفاده شود».
وی با انتقاد از «لحن فاشیستی» و نژادپرستانه برخی کشورها درباره مهاجران، اظهار داشت: «ترکیه اردوگاه مهاجران هیچک کشوری نیست. هیچ کسی نباید چنین تفکری نسبت به منطقه داشته باشد. ترکیه دیگر ظرفیت پذیرش موجهای بیشتر مهاجران را ندارد».
سخنگوی حزب حاکم ترکیه ضمن رد برخی گزارشها مبنی بر ورود آسان هزاران مهاجر افغانستانی به این کشور، ترکیه میتواند به خوبی از مرزهایش حفاظت کند.
چند روز پیش بود که وزارت خارجه آمریکا با اعلام برنامه جدید اسکان مهاجران افغانستانی که در پی افزایش درگیریها در کشورشان به مهاجرت اقدام کردهاند، نام ترکیه را بدون هماهنگی بهعنوان یکی از کشورهای واجد شرایط برای اسکان آنها نوشته بود.
وزارت خارجه ترکیه نیز در واکنش به این موضوع تاکید کرد آنکارا هرگز تصمیمات «غیرمسئولانه» آمریکا در موضوع مهاجران افغانستانی را نمیپذیرد.
بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفتههای اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شدهاند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند.
گروه طالبان اخیراً حملات خود را به شهرهای بزرگ کشور گسترش داده است. نبرد بین نیروهای دولتی و مردمی با طالبان در شهرهای هرات، لشکرگاه، قندهار و تخار جریان دارد.
پیش از این نیز وزیر دفاع ترکیه با تاکید بر لزوم ایمن بودن فرودگاه بینالمللی کابل جهت تداوم فعالیت دیپلماتهای خارجی در این کشور، گفت اگر این فرودگاه بسته شود افغانستان نیز در روابط بینالمللی منزوی میگردد. (جزئیات بیشتر)