ادویه
ترجمه کامل انواع ادویه ها در
زبان ترکی استانبولی
ردیف | ادویه جات | معادل ترکی استانبولی |
۱ | زنجبیل | ZENCEFİL |
۲ | دارچین | TARÇIN |
۳ | فلفل سیاه | KARABİBER |
۴ | فلفل قرمز | KIRMIZI BİBER |
۵ | نمک | TUZ |
۶ | زیره | KİMYON |
۷ | آویشن | KEKİK |
۸ | زعفران | SAFRAN |
۹ | رازیانه | REZENE |
۱۰ | میخک | KARANFİL |
۱۱ | خشخاش | HAŞHAŞ |
۱۲ | خردل | HARDAL |
۱۳ | سیاه دانه | ÇÖREKOTU |
۱۴ | دانه کاج | ÇAM FISTIĞI |
۱۵ | رز ماری | BİBERİYE |
۱۶ | سماق | Sumak |
۱۷ | زردچوبه | Zerdeçal |
۱۸ | هل | Kakule |
۱۹ | ادویه کاری | Köri |
۲۰ | اسطوخودوس | Lavanta |
۲۱ | نعنا | Nane |
۲۲ | جوز هندی | Muskat |
۲۳ | ریحان | Fesleğen-Reyhan |
۲۴ | مرزنجوش | Mercanköşk |
۲۵ | فلفل سفید | Beyaz Biber |
۲۶ | پونه کوهی | Kekik |
۲۷ | ترخون | Tarhun |
۲۸ | گشنیز | Kişniş |
29 | برگ بو | defne |
30 | پودر نارگیل | hindistan cevizi |
31 | کنجد | susma |
32 | کینوا | kinoa |
33 | چوب دارچین | tarçin kabuk |
34 | پاپریکا | pul biber |
35 | تخم کتان | keten tohumu |
36 | جوز هندی | muskat |
37 | کنجد | susma |
38 | تخم چیا | chia tohumu |
39 | سیاه دانه | çörek otu |
پخش از طریق یوتیوب
.
آشپزی ترکی، آشپزی پر ادویه بخصوصی است که با افزودن ادویه های مختلف این آشپزی را برای حس چشایی لذت بخش میکند. غذای ترکی که در رستوران ها سرو میشود فقط چند ادویه مختصر مانند: نعناع، سماق و بیشتر فلفل است اما ترکها در خانه از گستره وسیعی از ادویه ها استفاده میکنند. در این مقاله از عطاری آنلاین عطارمارت به معرفی انواع خواهیم پرداخت.
در اینجا لیستی از ادویه جات مختلف که در یک دستور آشپزی سنتی ترکی وجود دارند برایتان آماده شده است:
در غذاهای ترکی،فلفل اهمیت بسیار بالایی دارد، به قدری که در ادویه فروشیهای این شهر همیشه کیسهای بزرگ از فلفل وجود دارد. شما میتوانید همه نوع فلفل از جمله فلفل شیرین، تند، فلفل قرمز و فلفل سیاه را به صورت دانه یا پودر شده پیدا کنید. همچنین فلفلهای زرد، سبز، باریک، دراز، دلمه ای و گوشتی هم از دیگر فلفلهایی هستند که به فراوانی در ادویه فروشیهای ترکیه پیدا خواهند شد.
سماق یک گل زینتی مزین به برگهای زبروخشن است. دانه های قرمز گل آن زرد و خشک میشوند. مزه ی آن مانند سرکه است که در آشپزی میتواند جایگزین خوبی برای لیمو باشد.
در خاورمیانه، مصرف سماق بسیار بالاست. از این ادویه برای اضافه کردن کمی مزه ی ترشی به غذا استفاده میکنند و در اصل کاربردی مشابه آبلیمو یا سرکه دارد.
این ادویه با گوشت یا پیاز هماهنگی خوبی دارد و می توان قبل از گریل گوشت این ادویه را به آن اضافه کرد یا میتوان ماهی را با آن مزه دار کرد. حتی میتوان از سماق برای مزه دادن به سالاد هم استفاده کرد، بخصوص در سالادهایی که گوجه فرنگی یا پیاز دارند، سماق میتواند طعم خوبی به آن بدهد.