رشد ۱۴۰ درصدی منابع مالی صندوق‌های خطرپذیر طی ۱ سال/مقایسه جایگاه ایران و ترکیه در شاخص نوآوری

معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه منابع مالی صندوق‌های خطرپذیر طی یکسال اخیر ۱۴۰ درصد رشد داشته است، گفت: تشکیل صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی و جسورانه در کشور از رشد خوبی در قیاس با گذشته برخوردار است.

به گزارش ایسنا، دکتر علی ناظمی‌ در نشست فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه علم، فناوری و نوآوری در نمایشگاه kish Invex ۲۰۲۱ ، اظهار کرد: ایجاد صندوق‌های خصوصی و جسورانه یک فرصت سرمایه‌گذاری خوب است؛ رشد این صندوق‌ها در کشور قابل قیاس با گذشته نیست. در فاصله ۶ سال گذشته تاکنون با رشد ۱۴ درصدی در تاسیس این صندوق‌ها روبرو بوده و این رقم در حوزه صندوق‌های خصوصی بزرگ و جسورانه با ابعاد نیمه بزرگ، به ۶۱ درصد رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه منا(خاورمیانه و شمال آفریقا) به همراه پاکستان، ترکیه و ایران در نیمه اول ۲۰۲۱ یک میلیارد دلار با ۴۹۶ لیر سرمایه‌گذاری صورت گرفته است، بیان کرد: این مهم در ترکیه شامل ۳۸۳ میلیون دلار با ۱۴۰ لیر سرمایه‌گذاری و در ایران طی سال گذشته، ۳۳ میلیون دلار با ۲۹۱ لیر سرمایه‌گذاری بوده که این آمار نشان می‌دهد هنوز تمرکز ایران بر صندوق‌های حاوی سیدمانی است.

معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی میزان سرمایه‌گذاری پاکستان در نیمه اول ۲۰۲۱ را نیز ۷۷ میلیون دلار با ۴۸ لیر سرمایه‌گذاری اعلام کرد و افزود: در سال ۲۰۱۷ دسترسی به سرمایه در ایران و ترکیه تقریبا به یک میزان بوده است.

ناظمی در ادامه سخنان خود با مقایسه جایگاه ایران و ترکیه در شاخص جهانی نوآوری گفت: ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۷ تقریبا در یک سطح بودند اما در سال ۲۰۲۱ یک فاصله معناداری از یکدیگر پیدا کردند، به طوری که ما در جایگاه شصتم و ترکیه در جایگاه چهل و یکم شاخص جهانی نوآوری قرار گرفته است. اما چرا از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ فاصله معناداری میان ما و ترکیه در بحث زیرشاخص‌های شاخص جهانی نوآوری به وجود آمد؛ بخشی از این فاصله را باید در پیچیدگی بازار و کسب و کار در ایران جستجو کرد که از ضعف‌های ما برای ارتقای این شاخص است.

وی افزود: امروز ترکیه از ۱۰ شرکت استارت‌آپی با ارزش بالای یک میلیارد دلار برخوردار است و در سال ۲۰۲۱ در حوزه نوآوری، جایگاه دوم در اروپا را به خود اختصاص داده است.

معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی جایگاه ایران در بحث حمایت از سهامداران کوچک و متوسط در شاخص جهانی نوآوری را ۱۱۰ و ترکیه را ۲۱ اعلام کرد و گفت: در زیر شاخص حمایت از سهامداران کوچک و متوسط سهامی که یک صندوق دریافت می‌کند، ۲۵ درصد است که آیا قانون ما می‌تواند از سهامدار کوچک زیر ۵۰ درصد محافظت کند؟ در این حالت هیچ مشارکتی به راحتی شکل نمی‌گیرد. در ایران شما برای اینکه مشارکت کنید باید ۵۱ درصد سهام را دریافت کنید تا مالک شوید.

ناظمی ‌در ادامه جایگاه ایران در زیرشاخص همکاری دانش با صنعت را ۱۲۰ و ترکیه را ۶۲ اعلام کرد و افزود: ایران در زیرشاخص پرداخت حقوق معنوی رتبه ۹۷ و ترکیه ۵۶ را به خود اختصاص داده است.

وی در پایان تاکید کرد: مهمترین موضوعاتی که در حوزه نوآوری باید دنبال شود، علاوه بر تامین مالی که البته از وضعیت خوبی برخوردار است، بهبود محیط کسب و کار، شفافیت‌های قانونی و اصلاح قانون تجارت است. شما نمی‌توانید سازوکار سرمایه‌گذاری خطرپذیر طی ۱۰ سال اخیر در کشور را با ظرفی به نام قانون تجارت که مربوط به ده‌ها سال قبل است پیوند بزنید، چرا که سرمایه‌گذاری خطرپذیر از پیچیدگی‌های فراوانی برخوردار است که قانون تجارت امروز ما پاسخگوی آن نیست.

تاسیس ۶۲ صندوق پژوهش و فناوری در کشور

به نقل از روابط عمومی ‌صندوق نوآوری و شکوفایی، در ادامه این نشست، امیرحسام بهروز، مدیر دبیرخانه کارگروه صندوق‌های پژوهش و فناوری با اشاره به اینکه تاکنون ۶۲ صندوق پژوهش در کشور تاسیس شده که از این تعداد ۱۶ صندوق در حوزه‌های تخصصی فعالیت می‌کنند، گفت: دبیرخانه کارگروه از حضور سرمایه‌گذاران برای تاسیس صندوق‌های تخصصی و همکاری مشترک با صندوق‌های موجود استقبال می‌کند.

همچنین دکتر محمدمهدی فریدوند، رئیس انجمن صنفی صندوق‌ها و نهادهای سرمایه‌گذاری خطرپذیر با ارائه گزارشی از فعالیت‌های این صندوق‌ها، پیشنهاداتی را برای همکاری‌های مشترک میان نهادهای مالی با صندوق‌های پژوهش و جسورانه مطرح کرد.

اشتراک گذاری مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

آخرین ملک ها

آخرین تور ها

نتیجه‌ای پیدا نشد.