خواربار
ترجمه کامل انواع ارزاق در
زبان ترکی استانبولی
1 | برنج | Pirinç |
2 | ماکارانی | Makarna |
3 | ماکارانی پروانه ای | Kelebek makarna |
4 | ماکارانی لوله ای | Kalem makarna |
5 | روغن | Yağ |
6 | روغن زیتون | Zeytin yağı |
7 | روغن کنجد | Susam yağı |
8 | روغن سرخ کردنی | Kızartma yağı |
9 | نمک | Tuz |
10 | نمک دریایی | Deniz tuzu |
11 | رب | Salça |
12 | رب گوجه | Domates salçası |
13 | رب فلفل | Biber salçası |
14 | مایع ماکارانی | Makarna sosu |
15 | کنسرو | Konserve |
16 | سس قرمز | Ketçap |
17 | مایونز | Mayonez |
18 | سس تند | Acı sos |
19 | سس خردل | Hardal sosu |
20 | سس باربیکیو | Barbekü sos |
21 | سس انار | Nar ekşisi |
22 | سرکه | Sirke |
23 | سرکه سیب | Elma sirkesi |
24 | آب لیمو | Limon suyu |
25 | سرکه سفید | Beyaz sirke |
26 | سرکه انگور | Üzüm sirkesi |
27 | لوبیا قرمز | kirmizi fasulye |
28 | عدس | yeşil mercimek |
29 | بلغور | bulgur |
30 | نخود | nohut |
31 | ذرت | misir |
32 | لوبیا سفید | dermason fasulye |
33 | لوبیا چیتی | barbunya fasulye |
34 | نودلیت | noodle |
35 | آر | un |
36 | آرد ذرت | misir un |
37 | خیارشور | salatalik turşusu |
38 | تن ماهی | ton balığı |
39 | ترشی | turşu |
40 | سویا سس | soya sosu |
41 | سرکه بالزامیک | balzamik sirke |
42 | قهوه | kahve |
43 | قند | küp şeker |
44 | شکر | şeker |
45 | چایی | çay |
46 | عسل | bal |
47 | شیره انگور | üzüm pekmezi |
48 | ارده | tahın |
49 | آرد سوخاری | çıtır pane harci |
50 | گندم | buğday |
51 | جو | arpa |
52 | آرد برنج | pirinç unu |
53 | نشاسته گندم | nişasta buğday |
54 | زرشک | sarıçali |
55 | نشاسته ذرت | nışasta mısır |
56 | لوبیا قرمز | kirmizi fasulye |
57 | باقالی | bakla |
https://www.youtube.com/watch?v=aJMFwbupIK8
.
خواربار یک مغازه یا فروشگاه کوچک است که محصولاتی مثل کیک و شکلات، بستنی، نوشیدنی، سیگار، روزنامه و مجله، غذاهای آماده و تنقلات میفروشد. تنوع محصولات در این مغازهها کم و محدود و قیمت متوسط به بالاست. این مغازه ها اغلب در کنار جادههای شلوغ، محله های شلوغ شهری، ایستگاه راهآهن، جایگاههای بنزین جای دارند. برخی از این نوع خردهفروشیها ۲۴ ساعت شبانهروز باز هستند. کیفیت محصولات و خدمات متوسط است و فرایند خرید سریع صورت میگیرد و مشتری زمان زیادی صرف خرید نمیکند و محصولات خریداری شده به سرعت مصرف میشوند. این مغازهها در سالهای اخیر در رقابت با سوپرمارکت ها و سوپر سنترها در جهت بهبود ارائه خدمات و تنوع سبد محصولات تلاش میکنند. بارزترین مشخصهٔ این فروشگاهها تنوع کم کالا و کوچکی مکان است.[۱]خواربار
برخی از این فروشگاهها از نوع زنجیرهای هستند. از جمله سون ایلون بزرگترین اداره کنندهٔ کانوینس استور در دنیاست و بیش از ۳۹۰۰۰ مغازه در ۱۸ کشور دنیا از جمله ژاپن، آمریکا، کانادا، فیلیپین، هنگ کنگ، تایلند، مالزی و تایوان دارد. این شرکت در سال ۱۹۲۷ تأسیس شد و دفتر مرکزی آن در دالاس تگزاس واقع شدهاست. سون ایلون در ابتدا از ۷ صبح تا ۱۱ شب باز بودند ولی بعداً به صورت شبانهروزی اداره شدند.خواربار
از مشاغل سنتی در ایران، خواربارفروشی که بقالی هم میگویند (در معنی خُرده بارفروشی) که در آن بیشتر مایحتاج خوراکی (جز نان) و مواد اولیهٔ غذایی مردم، مانند لبنیات، حبوبات، روغن، آرد، برنج، قند، چای، شکر، مواد چاشنی غذا، خشکبار، خرما، سرکه، آبغوره، زرشک پلویی، شیره و نیز انواع میوه به فروش میرسید. پیشهٔ خواربارفروشی، که جز در شهرها و قصبههای کوچک، رفته رفته در حال فراموشی است و جای خود را در شهرهای بزرگ به سوپرمارکتها و میدانها تره بار دولتی دادهاست، در ایران پیشینه ای کهن دارد. بقال میبایست ریز و درشت مایحتاج روزانهٔ مردم را بشناسد و آنها را تهیه کند و بر خوب و بد اجناس آگاهی یابد و از تحولات قیمتها باخبر باشد. ترتیب اجناس در بقالیهای سنتی چنان بود که در جلو در دکان اجناس ارزان قیمت تر نهاده میشد که اگر دست دزدی بدان رسید، ضرر کمتری متحمل بقال شود. در وسط دکان پیشخوان و ترازو و چرتکه و نشیمنگاه بقال جای داشت و در پشت سرش اجناس گرانقیمت تر بود. بقالان پیش از کاسبان دیگر، جز نانوایان (← نانوایی)، دکانهای خود را میگشودند و دیرتر از همه نیز میبستند. یکی از شیوههای معامله در بقالی نسیه بَری بود، بدین صورت که مشتریان هرچه میخواستند، اگر خوشحساب بودند، میبردند و ماهانه یا هفتگی حساب خود را میپرداختند.خواربار