محله های خوب استانبول
استانبول یکی از زیباترین کلانشهرهای جهان پنجمین شهر پر جمعیت دنیا و همچنین سومین شهر توریستی این کره پهناور باعث شده تا در طول سال تعداد زیادی از اقصی نقاط جهان این شهر زیبا را برای زندگی خود انتخاب نمایند.
برای زندگی در شهر استانبول ترکیه همواره متقاضیان با این سوال مواجه می شوند که کدام منطقه از استانبول برای زندگی بهتر است و از نقاط لوکس و لاکچری این شهر محسوب می شوند که در این مقاله به طور کامل به آن خواهیم پرداخت.محله های خوب استانبول
محله اعیان نشین استانبول کدام است؟
استانبول دارای محلات لاکچری معروفی است که داخل مناطق شناخته شده این شهر قرار گرفته اند که در معرفی مناطق به طور کامل به آنها پرداخته ایم شما می توانید برای آشنایی با آنها از طریق کلیک در اینجا به آنها دسترسی پیدا نمایید.
به طور کلی نواحی که از هر دو طرف آسیایی و اروپایی اشراف و تسلط به تنگه بسفر دارند و همسایه این تنگه معروف می باشند را باید بالا شهر استانبول یا مناطق لاکچری استانبول دانست که پایگاه ثروتمندان این کلانشهر می باشد.
بر اساس این موضوع که در سطح فوق الذکر به آن اشاره نمودیم از طرف اروپایی بشیکتاش و ساریر و البته شیشلی را باید از مناطق لاکچری طرف اروپایی و همچنین کادیکوی و اسکودار و بی کوز را از طرف آسیایی از نقاط برتر استانبول دانست.
شیشلی با اینکه از مناطق ساحلی کنار بسفر محسوب نمی شود اما چون در همسایگی بشیکتاش و ساریر قرار گرفته و دارای دسترسی های بسیار عالی می باشد از لوکس ترین مناطق استانبول دانست.
محله های خوب استانبول
همچنین لازم به ذکر است که منطقه خوب و شناخته شده باکرکوی در کناره دریای مرمره با نام بردن محله فلوریا از این منطقه نیز از نقاط برتر و اشرافی استانبول می باشد.
برای آشنایی بیشتر واطلاعات کامل از تمام این مناطق که نام بردیم می توانید با کلیک رو هر منطقه اطلاعات کاملی بدست آوردید.محله های خوب استانبول
همچنین جهت خرید و اجاره ملک در شهر استانبول ترکیه می توانید از طریق لمس دکمه واتساپ در انتهای این مقاله اقدام به پرسش سوالات خود نمایید.
……….
………
منطقه شیشلی استانبول
منطقه شیشلی استانبول یکی از مناطق اروپایی شهر استانبول است که دارای ۲۵ محله می باشد و از شرق با منطقه بشیکتاش از شمال و غرب با منطقه کایتحانه و از حنوب با منطقه بی اوغلو همسایه است.
منطقه شیشلی استانبول یکی از مناطق قدیمی و شناخته شده مهم در شهر استانبول است که در قلب این شهر جای دارد.منطقه شیشلی با وجود نداشتن ساحل اما بسیاری از آثار تاریخی ، مشاغل خاص ، مراکز تجاری مدرن و بسیاری از مراکز فرهنگی و هنری را در خود جای داده است.
منطقه تاریخی شیشلی در دهه ۱۹۲۰ میلادی دست خوش تغییراتی دراطراف محله های مهمی چون حاربیه پانگالتی ، کورتولوش ، عثمان بی ونیشانتاشی گردید که خانه ها و باغ ها و عمارت های این مناطق به تدریج به ساختمان ها و آپارتمان ها تبدیل شدند.
استفاده گسترده از آپارتمان ها باعث شد تا جاده های قدیمی به خیابان های بسیار برجسته تبدیل شوند.در دهه های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ منطقه شیشلی استانبول و اطراف آن به منطقی محبوب تبدیل شدند که افراد ثروتمند را برای سکونت در این آپارتمان ها به سمت خود جذب کردند.
در سال های ۱۹۷۰میلادی جمعیت منطقه شیشلی از یک چهارم میلیون نفر فراتر رفته بود که باعث شد مغازه ها و مراکز خرید از مناطق اطراف میدان تکسیم به محله های منطقه شیشلی ،عثمان بی، نیشانتاشی و حاربیه نقل مکان کنند.
به همین دلیل آپارتمان هایی که در این خیابان ها واقع شده بودند؛ پس از انتقال مراکز خرید به این مناطق؛ تبدیل به اقامتگاههایی شدند که یا اجاره داده میشدند یا فروخته شده و به عنوان محل کار مورد استفاده قرار میگرفتند.
در دهه ۱۹۸۰ خیابان های Rumeli Cd و عثمان بی و نیشانتاشی به محبوبترین مراکز خرید در استانبول تبدیل شدند.
منطقع شیشلی استانبول در سالهای ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۰۰دستخوش تغییرات مهم گردید و ساختمان های ساخته شده برای اهداف تجاری همچنان در حال تغییرات است.
یکی از معروف ترین خیابان های این منطقه به نام بیوک دره Büyükdere میباشد که از شیشلی آغاز شده و تا منطقه ماسلاک نیز ادامه دارد و به عنوان یکی از خیابان های مطرح این منطقه شناخته میشود که ظاهری مانند خیابان های نیویورک و توکیو دارد واز نقش مهمی در اقتصاد کشور ترکیه برخوردار می باشد.
آموزش
منطقه شیشلی از نظر وجود موسسات آموزشی بسیار پر بار است.در این منطقه ۱۴ موسسه پیش دبستانی ؛۳۶ مدرسه ابتدایی و ۲۹ مدرسه متوسطه وجود دارد.دبیرستان نیشانتاشی و دبیرستان فرانسوی از سایر موسسات تاسیس شده در این منطقه میباشد.
همچنین دانشگاه های مارامارا ؛ استانبول بیلگی ؛بیکنت باغچه شهیر ؛خلیج ؛ نیشانتاشی نیز در این منطقه به فعالیت مشغولند.
در منطقه شیشلی ۲ بیمارستان دولتی و ۱۸ بیمارستان خصوصی ۲۰۱ داروخانه ؛۳ خانه سالمندان دایر است.
در زمینه ورزش نیزکلوپ های ورزشی زیادی در منطقه شیشلی فعال میباشد و از معروفترین باشگاه های این منطقه میتوان Feriköy را نام برد.
همچنین تیم فوتبال گالاتاسرای ترکیه قبل از ساخت استادیوم فوتبال خود که اکنون ترک تلکام آرنا می باشد؛بازی های خانگی خود را در منطقه شیشلی و در استادیوم علی سامی در منطقه مجیدیه کوی شیشلی برگزار میکرد که از سال ۲۰۱۱به استادیوم جدید در منطقه ساریر انتقال پیدا کرد.
منطقه شیشلی از نظر فرهنگی منطقه ای پربار است.این منطقه دارای سینماها و تئاترهای زیادی است که این منطقه را به اصلی ترین مرکز فرهنگی استانبول تبدیل کرده است که مهم ترین آنها :سالن تئاتر در هوای آزاد حاربیه ؛سالن کنسرت جمال رشیت ری مرکز همایش ها و نمایشگاههای لطفی کردار اشاره نمود.
در منطقه فرهنگی شیشلی موزه ها مشغول به فعالیت اند و حیات هنری این شهر را زنده نگه میدارند از آن جمله :موزه نظامی آتاتورک و موزه وابسته به ستاد کل تاریخ نظامی و مطالعات استراتژیک.
در این منطقه از استانبول ۳۳ مسجد ۱۷ کلیسا و ۲ کنیسه وجود دارد.مسجد مشهور تشویکیه Teşvikiye Camii در منطقه شیشلی واقع است. همچنین املاک وسیع کلیسای کاتولیک گرجستان در این منطقه قرار دارد.
حمل و نقل
از پل های معروف شهر استانبول ؛پل ۱۵ ژوییه یا شهیدان است که در نزدیکی منطقه شیشلی قرار دارد که از اتوبان E5 از آن عبور میکند.
نزدیکترین ایستگاه متروباس در این بزرگراه ایستگاه مجیدیه کوی در منطقه شیشلی است.
همچنین خیابان معروف بیوک دره از مسجد شیشلی آغاز و تا محله ساریر در شمال استانبول ادامه پیدا میکند که دو بزرگراه معروف E5و E80 را قطع میکند و به یکی از شریان های اصلی حمل و نقل منطقه تبدیل میشود.
از دیگر موارد حمل ونقل منطقه شیشلی میتوان به افتتاح تونل دولما باغچه به بومونتی اشاره کرد.این تونل با طول ۴/۲ کیلومتری از منطقه بشیکتاش در کنار استادیوم آغاز شده و قسمت اول پروژه در محله بومونتی پایان میابد.
بخش عمده ای از خط متروm2 از مناطق شیشلی در ایستگاههای عثمان بی؛ شیشلی ؛ مجیدیه کوی و لونت عبور میکند.
منطقه شیشلی استانبول یکی از مناطق شهر استانبول است که با سرعت در حال رشد و تغییر میباشد و به عنوان مهمترین مرکز کسب و کار ترکیه به حیات خود ادامه میدهد.
اگرچه تصور میشود کسانی که در منطقه شیشلی زندگی میکنند در مناطق مختلف استانبول کار میکنند اما شیشلی از نظر ارزش افزوده سهم بالایی در استانبول دارد.
کارمندان بخش تجارت و خدمات بیشترین سهم از اشتغال را در این منطقه به خود اختصاص میدهند.
منطقه عثمان بی شهراستانبول یک مرکز نساجی و پوشاک است که از سال ۱۹۷۰ میلادی توسط شرکت های بزرگ و کوچک به کار خود رونق میدهد.
این مراکز که به عنوان تجاری و برند خود را به ثبت رسانده اند ؛سالانه به بیش از ۵۰ کشور صادرات پوشاک را انجام میدهند.
منطقه بشیکتاش استانبول
منطقه بشیکتاش استانبول یکی از مناطق اروپایی شهر استانبول است.بشیکتاش در سمت روملی بسفر واقع شده است ؛جایی که طول ساحل 4/8 کیلومتر است.
بشیکتاش از غرب با شیشلی و کایتحانه از جنوب غرب با بی اوغلو و از شمال با ساریر همسایه است.
مساحت این منطقه ۱۱ کیلومتر و جمعیت آن بالغ بر ۱۸۸ هزار نفر است.
بشیکتاش هم از نظر مساحت و هم از نظر جمعیت یکی از کوچکترین ایالات شهر استانبول است.
از ویژگی های این منطقه از استانبول میتوان به ۲ راه ارتباطی بسیار مهم و ۲ پل که دو قاره اروپا و آسیا را به هم متصل میکنند اشاره کرد. این دو پل با نام های Şehitler Köprüsü پل شهیدان و پل Fatih Sultan Mehmet Köprüsü یا همان پل فاتح سلطان محمد روزانه حدود ۲ میلیون نفر را جابه جا میکنند.
در مهم ترین بررسی های تاریخی که در مورد این ناحیه انجام گرفته ؛ یکی از مورخان نام قدیمی آن را در منابع Kaynak Beşiktaş ذکر میکند.
اراضی دشت منطقه بشیکتاش دارای ویژگی های دوگانه است.بخش اول منطقه ساحلی است که توسط بسفرتشکیل شده و بخش دوم مناطقی است که پشت ساحل واقع است که به شکل دامنه هایی در موازات دریا امتداد پیدا کرده است.
در بخش های پشتی این اراضی ؛دشت های مرتفع کوهستانی است که ادامه دهنده فلات بیوژلودر غرب است و از دشت های کوچکتری تشکیل شده است.
آب و هوای این ناحیه به طور طبیعی متاثر از آب و هوای شهر استانبول است و رطوبت مانند سایر مناطق در ساحل بیشتر است.تابستان ها گرم و بارانی و زمستان ها معتدل و بارانی است.
محله بشیکتاش در سال ۱۹۳۰ از منطقه بی اوغلو جدا شد و به شکل منطقه کنونی درآمد.شهرداری منطقه بشیکتاش در سال ۱۹۸۴ تشکیل شد و ۲۳ محله در آن وجود دارد همچنین ۸۷۵ کوچه و جاده در این منطقه ساخته شده است.
بشیکتاش بالاترین منطقه استانبول از نظر تحصیلات عالیه با ۳۴٪ است . همچنین در رتبه بندی های سال ۲۰۱۳ این منطقه ،بالاترین رتبه ی سطح فرهنگی و احترام را در کل شهر استانبول به دست آورد.
تولد محله هایی چون Levent وEtiler؛ منجر به ساخت بلوار بارباروس و همچنین گسترش جاده ساحلی بسفر شد و زندگی اقتصادی را در این منطقه ارتقا داد.این رشد و توسعه در دهه۱۹۷۰ با افتتاح پل بسفربه اوج خود رسید و در سال ۱۹۸۰منطقه بشیکتاش را از نظر اقتصادی به منطقه ای ویژه بدل کرد.
به دنبال اهداف تجاری و گردشگری در شهر استانبول ؛سیاست های رشد مراکز تجاری و ساخت هتل های پنج ستاره در این منطقه قوت گرفت.
همچنین بسیاری از دفاتر مرکزی بانک ها در کشور ترکیه در منطقه بشیکتاش مستقر شد و ساختمان های اصلی این منطقه که معماری های خاص و زیبایی دارند ؛به فعالیت خود ادامه دادند.همچنین مکان های تفریحی و گردشگری در سواحل بسفر و خیابان Nispetiyeبه شکل متمرکز ؛به پایگاه هایی برای گشت وگذاردر این منطقه تبدیل شده اند.
ساختمان های دولتی از جمله ساختمان محیط زیست ؛وزارت برنامه ریزی شهری ؛موسسه آماری ؛فرمانداری؛ژاندارمری ؛تلوزیونTRT در بشیکتاش استانبول واقع شده اند.
وجود کنسولگری های کشورهای آذربایجان ؛امارات متحده ؛بلغارستان ؛دانمارک ؛جمهوری آفریقای جنوبی؛اسراییل ؛اسپانیا ؛قبرس ؛مصر ؛عربستان سعودی به منطقه اعتبار و اهمیت سیاسی نیزمیدهد.
بشیکتاش قدیمی ترین کلوپ ورزشی ترکیه را در خود جای داده ؛همچنین کلوپ ورزشی Ortakoy در این منطقه است.از ویژگی های اصلی آن وجود بهترین استخر ها و شهرت آن در خدمات ورزش شنا که بدنه ی اصلی فعالیت این باشگاه ورزشی است میتوان اشار کرد که از دیرباز اولین باشگاه خصوصی در شاخه شنا بوده است.
از دیگراماکن ورزشی مهم در این منطقه استادیوم وودافون پارک است که تیم فوتبال مشهور بشیکتاش بازی های خانگی خود را در این استادیوم زیبا برگزار میکند.
تیم بشیکتاش یکی از سه تیم پرطرفدار استانبول است و از محبوبیت بالایی در در تمامی شهر استانبول دارا میباشد.
در سال ۱۹۹۴ فرهنگسرای بشیکتاش با مدیریت وییلماز اردوغان تاسیس شد و به یکی از مهمترین مراکز فرهنگی منطقه تبدیل شد.این مرکز فرهنگی در زمینه های تئاتر ؛سینما و تلوزیون توانست رشد چشمگیری داشته باشد و به اعتبار قابل توجهی دست یابد.
از سایر مناطق فرهنگی این منطقه میتوان به :سالن مصطفی کمال در محله اورتاکوی و مرکز فرهنگی کورو چشمه آرنا در لونت اشاره کرد.
حمل و نقل
بشیکتاش منطقه ایست در مرکز شهر استانبول و به این دلیل در زمینه حمل ونقل از مزیت هایی بسیاری برخوردار است.
در منطقه شمال شرق منطقه پل های فاتح سلطان محمد و بوقاز یا همان پل گلوگاه واقع شده اند که دسترسی های حمل و نقل را به حد بالایی در این منطقه به سهولت میرسانند.
از دیگر شریان های اصلی حمل و نقل در بشیکتاش بلوار بارباروس ؛خیابان دلما باغچه ؛خیابان بیوک دره ؛جاده ساحلی بسفر و خیابان نیسبتیه میباشند که به دلیل وجود وسایل حمل و نقل عمومی از اهمیت زیادی برخوردار است.
ا
این سرویس های حمل و نقل عمومی به طور مستقیم روزانه از بشیکتاش به سمت مناطق Edirnekapı ؛بایرام پاشا؛توپکای ؛مجیدیه کوی ؛ ایستینیه پارک ؛ساریر ؛قاضی عثمان پاشا خدمات رسانی میکنند.
همچنین خط مترو ینی کاپی به حاجی عثمان در مسیرخط 4 مترو ایستگاه لونت در منطقه بشیکتاش واقع شده.
محله های خوب استانبول
منطقه کادیکوی استانبول
منطقه کادیکوی استانبول یکی از مناطق استانبول در قسمت آسیایی است که از غرب و جنوب با دریای مرمره از شمال با منطقه اسکودار از شمال شرق با منطقه آتاشهیر و از شرق با منطقه مال تپه همسایه است.
یکی از زیباترین و طولانیترین ساحلهای شهر استانبول در منطقه کادیکوی واقع گردیده که طول آن به ۲۱ کیلومتر میرسد که از محله حیدر پاشا آغاز و به محله بوستانجی ختم میگرد.
منطقه کادیکوی را میتوان یکی از شلوغترین مناطق واقع در قسمت آسیایی استانبول نام برد. منطقه کادیکوی از قدیمیترین مناطق آسیایی است که بناهایی از دوره عثمانی نیز در آن به چشم میخورند.
پیدایش و تأسیس منطقه به قرن نوزدهم میلادی باز میگردد که در آن دوره اقدام به ساخت شهرکهای مسکونی در این منطقه گردیده شده.
این منطقه استانبول منطقهای مهم با دسترسیهای بسیار زیاد در حوزه حمل و نقل میباشد. لذا منطقه کادیکوی مناطق مختلف استانبول را به یکدیگر متصل مینماید. منطقه کادیکوی در بررسی آماری سال ۲۰۱۵ رتبه دوم بررسی برای کیفیت زندگی در شهر استانبول را نصیب خود کرده است.
منطقه کادیکوی در سالهای ۱۸۶۹ تا ۱۹۴۰ زیرمجموعه و تحت پوشش منطقه اسکودار بود که در سال ۱۹۸۴ به منطقهای مستقل با شهرداری جدید تبدیل گردید.
در منطقه کادیکوی در محلههای مانند بهاریه، موهوردار، مودا، گوزتپه و ارنکوی و بوستانجی تا دهه ۵۰ اغلب ساکنین این مناطق را ثروتمندان تشکیل میدادند. در دهه ۱۹۳۰ ساختمانهای جدید بین کادیکوی و بوستانجی در این مناطق پدیدار آمدند که شکلی زیبا به کادیکوی بخشیدند.
ویلاها و بناهای بسیار لوکس در خیابان بغداد از سال 1950 به بعد کادیکوی را به منطقهای پیشترفته تبدیل کرد که جمعیت آن رو به افزایش است.
افتتاح پل سفر در سال ۱۹۷۲ باعث تقویت روابط بین دو طرف شهر شد و منجر به افزایش تعادل جمعیت کادیکوی گردید. پس از سال ۱۹۸۴ جاده ساحلی طولانی بین کادیکوی و پندیک در آخرین مناطق ساحلی ساخته و مورد بهرهبرداری قرار گرفته.
در سال ۲۰۱۴ در منطقه کادیکوی تعداد ۵۴ مدرسه ابتدایی ۵۸ مدرسه راهنمایی ۴۵ دبیرستان و ۱۱ مرکز آموزش ویژه و توانبخشی در منطقه کادیکوی وجود داشته است. مؤسسات آموزش عالی شامل دانشگاه مارمارا، دانشگاه Doğuş و دانشگاه اوکان نیز در این منطقه مشغول به فعالیت میباشند. در کل ۱۲ بیمارستان وجود دارد که ۳ بیمارستان دولتی و ۹ بیمارستان بخش خصوصی میباشند.
خیابان بهاریه یکی از زیباترین خیابانهای منطقه کادیکوی میباشد که شهرت خاصی در شهر استانبول را نیز دارا میباشد. برخی از سینماها و تئاترها و فضاهای فرهنگی در این خیابان مشغول به فعالیت میباشند. در سال ۱۹۹۲ خیابان بهاریه به جاده پیادهروی تبدیل گشت که چهرهای خاص به آن بخشیده است. فرهنگسراهای متعددی همچون جاده بوستان، خانه اپرای ثریا سینما رکس کادیکوی، و موزه اسباب بازیهای استانبول نیز در این خیابان واقع گردیده است.
خیابان بغداد استانبول نیز در منطقه کادیکوی واقع است که از مطرحترین و بهنامترین خیابانهای شهر استانبول به شمار میآید که سابقهای قدیمی و شهرتی خاص دارد.
این خیابان تقریباً موازی با خط ساحل دریای مرمره میباشد که مهمترین بخش خیابان ترافیک یکطرفه آن از شرق به غرب میباشد.
خیابان بغداد را ازخیلی جهات و اهمیت و زرق و برق میتوان با خیابان استقلال استانبول در بخش اروپایی مقایسه کرد.
این خیالان اصلی در یک منطقه مسکونی در مقیاس بالاست. خیابانی یکطرفه، با درختانی قدیمی و زیبا با مراکز خرید، فروشگاههای بزرگ و فروشگاههای مُد و فَشن روز دنیا و فروشگاههایی زیبا با مارکهای معروف دنیا، رستورانهای بینالمللی ، بارها و کافهها از جمله مکانهای خاص این خیابان میباشند.
خیابان بغداد میتواند به عنوان یک مرکز خرید بزرگ در فضای باز در نظر گرفته شود.
بیشتر فروشگاههای خردهفروش در تمام روزهای هفته از جمله ظهر یکشنبه باز میباشند.
بهطور کلی بیشترین فروشگاهها و مراکز خرید در این خیابان فیمابین محلههای سوآدیه و جاده بوستان میباشند که مراکز خرید و فروشگاههای مد در آن واقع گردیده.
در خیابان بغداد علاوه بر گزینههای اتوبوس و تاکسی، گزینههای حمل و نقل متنوعی نیز وجود دارند. پایانههای مسافری همچنین کشتی پرسرعت کاتاماران با سرعت بالا در کادیکوی و بوستانجی و راهآهن منطقهای در شمال خیابان واقع شده و به مسافرین خدمات ارائه مینماید.
محله بوستانجی همچنین دارای اسکلهای برای کشتیهای مسافرتی است که ارتباط با بخش اروپایی این شهر و همچنین جزایر پرنسس را نیز فراهم میکنند.
تیم فوتبال فنرباغچه یکی از پرطرفدارترین و مطرحترین تیمهای ورزشی کشور ترکیه و شهر استانبول در منطقه کادیکوی متولد و به یکی از قطبهای این کشور تبدیل گردید.
استادیوم فوتبال تیم فنرباغچه یکی از زیباترین استادیوم های ورزشی در استانبول میباشد که در محله فنرباغچه منطقه واقع گردیده که سالانه پذیرای تعداد زیادی از طرفداران این تیم ورزشی در این منطقه است.
به غیر از باشگاه فنرباغچه بیش از ۱۰۰ کلوپ ورزشی دیگر در رشتههای بسکتبال، والیبال، شنا، قایقرانی، تیراندازی، بیلیارد، ژیمناستیک و تکواندو و سوارکاری نیز در این منطقه مشغول به فعالیت میباشند.
جمعیت منطقه از زمان تأسیس این منطقه به سرعت افزایش یافته و نرخ رشد سالانه جمعیت به ۱۰ درصد در دهه ۱۹۷۰ رسیده است. اگرچه در دهه ۱۹۸۰ سرعت رشد جمعیت کند شد جمعیت این منطقه تا سال ۲۰۰۹ هنگامی که به حد فعلی خود رسید به طور مداوم افزایش یافت. جمعیت منطقه کادیکوی طی سرشماریهای سال ۲۰۱۹ به 530 هزار نفر رسیده است.
منطقه کادیکوی از نظر حمل و نقل کشور ترکیه از جایگاه مهمی برخوردار است. برخی از اصلیترین مسیرهای حمل و نقل که مراکز مختلفی را از آسیا به نواحی مختلف در این شهر متصل میکند.
مهمترین اتوبانی که از منطقه کادیکوی عبور میکند اتوبان D100 است که در گذشته با آنکارا آسفالت یا بزرگراه E5 شناخته میشد.
یکی از مهمترین عوامل حمل و نقل در منطقه اولین ایستگاه خط ریلی است که مراکز مختلف منطقه آسیایی را به استانبول متصل میکند. ایستگاه راهآهن حیدرپاشا، ساختمان ایستگاه و سایر امکانات راهآهن در محله حیدرپاشا در منطقه کادیکوی قرار گرفته است.
این ایستگاه به طور کلی از لحاظ حمل و نقل مسافر در قسمت آسیایی استانبول نقش بسیار مهمی را دارد.
بخش قابل توجهی از ساکنین منطقه از کشتیهای خط شهری استفاده میکنند.
اسکلههای کشتی در این منطقه در محلههای حیدرپاشا و بوستانجی و کادیکوی قرار دارند.
همچنین از اسکلههای اتوبوس دریایی در کادیکوی و بوستانجی نیز خدمات منظم اتوبوس وجود دارد.
در سالهای قبل حدفاصل ۱۹۳۴ تا ۱۹۳۶ خطوط تراموا در بین مناطق کادیکوی و مودا و فنرباغچه به فعالیت میپرداختند که با بازسازی این خطوط در سال ۲۰۰۳ به عنوان یک تراموای نوستالژی بازسازی گشت.
از دیگر نکات مهم در حوزه حمل و نقل در این منطقه میتوان به ایستگاه مترو کادیکوی که در مرکز این منطقه در خط M4 واقع شده نیز اشاره کرد.
منطقه ساریر استانبول
منطقه ساریر استانبول یکی از مناطق اروپایی شهر استانبول است که از جنوب با منطقه بشیکتاش و از جنوب غرب با منطقه شیشلی و از غرب با منطقه ایوب سلطان و از شرق با تنگه بسفر و پل بوقاز همسایه است.
در منطقه ساریر استانبول جمعاً ۳۵ محله وجود دارد که یکی از پر محلهترین مناطق شهر استانبول محسوب میشود.
ساریر در زبان ترکی استانبول به معنی ساری یعنی زرد و یر یعنی مکان و در مجموع یعنی مکان زرد میباشد که ریشه آن در طول ادوار تاریخ متفاوت بوده است. نام قدیم این منطقه در بدو تأسیس Simas بوده است. در مورد نام ساریر روایات مختلفی موجود است. برخی مورخان درباره این نام نوشتهاند که فاتح سلطان محمد از شاهان عثمانی دو سرباز با موهای زرد یا بلوند داشته که در کنار مسجدی در این منطقه به خاک سپرده شدهاند ،عدهای نیز بر این باورند که به دلیل وجود معدن طلا و خشتهای زرد در شمال غربی این منطقه ساریر زرد رنگ بوده است.
یکی از ویژگیهای منطقه ساریر سفارتخانههایی است که در استانبول و در منطقه ساریر اراضی بزرگی را در کنار ساحل دارا میباشند و از گذشته تا به اکنون به عنوان کلبههای تابستانی از آن استفاده میکنند.
سواحل منطقه ساریر در دریای سیاه در بعضی مناطق صاف و ماسهای است و بعضی از قسمتهای آن دارای صخره است. به طور کلی منطقه ساریر سواحل زیاد و زیبایی را دارا میباشد که یکی از دلایل اسکان افراد ثروتمند در این منطقه به دلیل مناظر زیبا و بکر آن میباشد.
ساریر از سمت شرق ساحل طولانی با تنگه بسفر با دید پل معروف گلوگاه را دارا میباشد که این قسمت سالیانه میلیونها گردشگر را به خود جذب نموده و همچنین از سمت شمال با سواحل زیبای دریای سیاه و مهمترین شکاف آن یعنی خلیج Büyükdere که از زیباییهای آن بهشمار میرود را شامل میشود.
منطقه ساریر از نظر پوشش گیاهی طبیعی یکی از مناطق غنی استانبول به شمار میرود که انتهای شرقی جنگل بلگراد در حوزههای این منطقه واقع گردیده است.
منطقه ساریر منطقهای سرشار از منابع طبیعی و از مناطق تاریخی شهر استانبول محسوب میگردد. علاوه بر وجود جنگلهای فراوان در این منطقه منابع آبی آن نیز بسیار برای شهر استانبول حائز اهمیت است.
رودخانههای موجود در منطقه صرف نظر از کوچک بودن آنها برای تأمین نیاز آبی شهر استانبول مورد ارزیابی قرار گرفته است.
جنگلهای معروف به بلگراد از مناطقی است که ریه شهر استانبول را تشکیل میدهد و حفظ و رسیدگی به آنها از سوی شهرداری استانبول بسیار مهم است.
منطقه ساریر از گذشته به خاطر سواحلش بسیار مشهور بود. محبوبترین ساحل منطقه ساریر kilyos است. سواحل ساریر به ویژه در قسمت دریای سیاه در تابستان تبدیل به یک جاذبه گردشگری میشود. در مناطق ساحلی ساریر هتلها، رستورانها و کافهها میلیونها توریست از داخل و خارج را معطوف به خود میکنند.
از نظر ارزش معماری بسیاری از بناها ارزشمند و تاریخی است. ساختمانهای کنسولی، عمارتها ،کیوسکها، اسکلهها و کلیساها قابل مشاهده است.
ورزشگاه türk telekom arena ورزشگاه خانگی تیم مطرح فوتبال گالاتاسرای استانبول نیز در منطقه ساریر و جنب اتوبان E80 واقع شده که بعد از استادیوم امپیاد آتاتورک این شهر بزرگترین استادیوم ورزشی ساخته شده شهر استانبول میباشد که از ورزشگاههای مهم و اساسی شهر استانبول به شمار میآید. ظرفیت ورزشگاه ترک تلکام آرنا 52.833 نفر میباشد.
توسعه
منطقه ساریر استانبول از جمله مناطق ثروتمندنشین و سطح بالای استانبول محسوب میگردد که از گذشته تا به اکنون افراد متمول در آن سکونت داشتهاند منطقهای سطح بالا که باعث گردیده ساخت و ساز و توسعه در حوزه املاک نیز رشد چشمگیری داشته باشد. قیمت مسکن در منطقه ساریر بسیار بالاتر از سایر نقاط شهر استانبول میباشد که البته در محلههای آن نیز تفاوتهایی وجود دارد ولی به طور کلی نرخ قیمت مسکن نسبت به سایر محلههای استانبول در ساریر از افزایش قابل ملاحظهای برخوردار است.
آموزش
منطقه ساریر از نظر فضای آموزشی نیز منطقهای غنی است. دانشگاههای فنی استانبول، دانشگاه مارمارا، دانشگاه بوغازایچی، دانشگاه کوچ، دانشگاه ایشیک، دانشگاه بیکنت و دانشکده جنگلداری دانشگاه استانبول. همچنین آگادمی جنگ نیروهای مسلح، دانشکده فنی و حرفهای پلیس از مؤسسات آموزش عالی در منطقه ساریر میباشد.
از سال ۲۰۰۹ تا کنون ۴۷ مدرسه پیشدبستانی و ۵۰ مدرسه ابتدایی، ۳۱ دبیرستان و مؤسسات آموزشی در این منطقه مشغول فعالیت میباشند.
همچنین در منطقه ساریر ۵ بیمارستان دولتی، ۲۳ مرکز بهداشتی و ۹۹ داروخانه و ۷ درمانگاه مشغول به فعالیت میباشند.
ساکنان منطقه ساریر برای تردد از جادههای دریایی و زمینی استفاده میکنند و به سایر نقاط شهر دسترسی پیدا مینمایند. حمل و نقل دریایی توسط کشتیها از اسکلههای موجود در منطقه میباشد.
این منطقه دارای ۳ محور اصلی جادهای است. یکی از آنها راههای ساحلی جادهای است که به دنبال سواحل بسفر میباشد. دومین خیابان حاجی عثمان میباشد که به جاده ساحل کفلیکوی متصل میشود. و دیگری خیابان بیوک دره است که مناطق ایستینیه پارک و تاراپیا را به جاده متصل میکند و مهمترین قسمت حمل و نقل جادهای منطقه بزرگراه غربی شرقی است که خلیج اروپایی را به سمت آسیایی با پل سلطان محمد فاتح متصل میکند.
از منطقه ساریر روزانه خطوط مینیبوس و اتوبوس برای مناطق تکسیم و بشیکتاش در حال حرکت است.
همچنین مترو شماره M2 از منطقه ساریر با چهار ایستگاه در حال گذر است که میتوان از دسترسیهای مهم منطقه برشمرد.
منطقه باکرکوی استانبول
منطقه باکیرکوی استانبول یکی از مناطق استانبول در قسمت اروپایی است که از غرب با کوچوک چکمجه از شمال با باغچه لی اولر از جنوب با گونگورن و دریای مرمره و از شرق با زیتون بورنو همسایه است.
باکرکوی یکی از مناطق قدیمی استانبول است که در سال 1926 به وجود آمد و مساحتی گسترده داشت این منطقه در سال 1992 تجزیه و مناطق باغچه لی اولر و کوچوک چکمجه از آن تشکیل گردید.
منطقه باکرکوی دارای اصالتی تاریخی و قدیمی از دوره امپراتوری روم می باشد.
در دوره های آخر امپراطوری بیزانس این منطقه به نام Makrohori یا دهکده اوزون سیتی ، روستای از راه دور معروف بود. در دوره عثمانی این منطقه به نام MAKRİKÖY تغییر نام داده و بعد از به وجود آمدن جمهوری ترکیه به نام فعل یعنی Bakırköy نامگذاری و ترجمه شد.
در سال 1989 منطقه باکرکوی منطقه وسیعی بود که طول آن به 275 کیلوتر می رسید و یکی از مناطق ساحلی زیبای شهربرای شنا و تفریحات ساحلی به شمار می رفت. در آن زمان این منطقه از غرب با چاتالجا از شمال با ایوب سلطان و قاضی عثمان پاشا مجاورت داشت. که در سال 1993 تجزیه و مناطق کوچوک چکمجه و باغچه لی اولر و باجیلار و گونگورن از آن به مناطقی مستقل پدید آمد.
این منطقه از شمال مجاور اتوبان E5 و در همسایگی مناطق گونگورن و باغچه لی اولرو از جنوب با دریا و ساحل زیبای مرمره و دره چیرپیجی قرار دارد.
باکرکوی از مناطق مهم اقتصادی شهر استانبول می باشد که اقتصاد آن مبتنی بر صنعت و تجارت است.
در نیمه دوم قرن 19 میلادی در سال 1798 کارخانه پارچه بافی در این منطقه فعالیت خود را آغاز نمود و جزو اولین تاسیسات صنعتی منطقه گردید. باکرکوی رشد واقعی اقتصادی را از سال 1950 تجربه نمود و در سال 1947 با آئین نامه ای که توسط اداره توسعه شهرداری صادر شده بود آن را برای شهرک های صنعتی سازمان یافته بین منطقه Bakırköyو Yedikule افتتاح گردید. در سال 1949 مناطق مجاور که جزو منطقه صنعتی باکیرکوی بودند مانند مناطق یشیلکوی و کوچوک چکمجه و زیتون بورنو بیشتر به مناطق گشوده به سمت صنعت گسترش یافته اضافه گردیدند.
در منطقه باکیرکوی مراکز خرید گالریا و آتریوم و کاروسل و همچنین مراکزی مانند Town Center و کاپاسیتی و مارمارا فروم نیز وجود دارند.
براساس آمار در ماه مارس 2013 تعداد مراکز خرید در باکیرکوی به 11 مرکز می رسد که از 11 کشور برتر اسلوونی، کرواسی، ایسلند، لوکزامبورگ، استونی، مونتر نگرو، مقدونیه، ماستا، قبرس، آلبانی، بوسنی می باشند.
بازار زیرزمینی، با کیرکوی که در سال 1989 توسط شهرداری ساخته شده و در سال 1991 افتتاح شد تا سال 2009 دارای 101 مغاز است که این بازار همچنان یکی از عوامل موثر در اقتصاد منطقه به شمار می آید.
فرودگاه آتاتورک استانبول در غرب محله باکیرکوی واقع گردیده است که تا سال 2019 مهمترین فرودگاه کشور ترکیه به حساب می آمد ،بعد از ساخت و تکمیل فرودگاه جدید استانبول تمام امکانات این فرودگاه طی نقل و انتقال گسترده ای به فرودگاه جدید استانبول منتقل گردید. همچنین فرودگاه آتاتورک با مساحت 11077 کیلومترمربع (1178 هکتار) حدود یک سوم منطقه را شامل می شود.
منطقه اسکودار استانبول
منطقه اسکودار استانبول یکی از مناطق اسیایی شهر استانبول است که از شمال با منطقه بی کوز از شمال شرق با منطقه عمرانیه از شرق با منطقه آتاشهیر از جنوب با منطقه کادیکوی و از غرب با تنگه بسفر همسایه است. منطقه اسکودار دارای ۳۳ محله می باشد که از مناطق پرتعدد محله در شهر استانبول می باشد و طی سرشماری سال 4102جمعیت این منطقه به 534هزار نفر رسیده است.
اسکودار دارای موقعیت جغرافیایی ویژه ای در استانبول است. این منطقه تقریبا در جهت شمال به جنوب و جنوب شرقی سواحل بسفر است.تپه بیوک چامیلجا Büyük Çamlıca بلندترین نقطه در منطقه اسکودار است که ارتفاع ان به ۳۶۸ متر میرسد.در منطقه اسکودار تپه دیگری با نام کوچوک چامیلجا نیز وجود دارد که ارتفاع این تپه به ۲۲۷ متر میرسد.اسکودار یکی از مناطق استانبول است که باغستان ها فضای قابل توجهی را در ان میپوشاند.
خط ساحل در منطقه اسکودار تقریبا ۱۲ کیلومتر است.
اسکودار یکی از مهمترین شهرک های ترکهای عثمانی در استانبول در زمان امپراطوری عثمانی بود که مورد بازسازی اساسی در آن دوره قرار گرفت .در ان زمان منطقه اسکودار و مناطق اطراف ان با بناهایی مانند مجتمع ها؛ مساجد حمام ها و چشمه ها اراسته گردیده بود.
برج دختر استانبول یکی از مهمترین بناهای ان دوره است.
در دوره عثمانی این منطقه دارای ساحل و خانه های ساحلی زیادی در شهر بود که تنها تعداد کمی از عمارت ها تا به امروز باقی مانده است و به جای ساختمان های سوخته و قدیمی و تخریب شده؛ اکنون عمارت های جدید ساخته شده است.
برخی از عمارت های قدیمی منطقه که هنوز قابل مشاهده است میتوان به :عمارت قبرس؛ عمارت عابدافندی؛ عمارت ادیب افندی؛عمارت رجایی زاده؛ عمارت محمود ندیم پاشا؛ عمارت سعداله پاشا و عمارت فاتح احمد اشاره نمود.
اسکودار یکی از سرسبزترین مناطق استانبول است که جنگل های این منطقه در حال حفاظت و نگهداری است.
رصدخانه وانیکی؛دبیرستان دخترانه کندیلی ؛ جمیل ملا ؛ منیر بی ؛ فاتح پاشا ؛ نیز از دیگر اماکن دیدنی این منطقه هستند.
برخی از موسسات اصلی اموزشی و فرهنگی در منطقه اسکودار استانبول قرار دارند که به طور کلی شامل ۳۶ موسسه اموزشی پیش دبستانی ؛۸۷ مدرسه ابتدایی؛۶۵ مدرسه رسمی و ۲۲ مدرسه خصوصی و ۲۱ موسسه رسمی را شامل میشود.
اهمیت منطقه از نظر حمل و نقل تا به امروز ادامه دارد.خدمات کشتی های مسافری بین مناطق اسکودار و کاباتاش وسیرکیجی مدتی پس از افتتاح پل بسفر به پایان رسید.اسکودار استانبول
اتوبان D100جدید نیزاز این منطقه عبور کرده و با گذر از چهارراه اوزون چایر به پل شهیدان میرسد.
فعالیت اقتصادی غالب در منطقه اسکودار تجارت است.از انجا که حتی مناطق کوچک کشاورزی به مناطق مسکونی تبدیل گردیده فعالیت کشاورزی بسیار ناچیز است. با این حال تعداد زیادی از شرکت های صنعتی و تجاری در مرکز اداری منطقه اسکودار دایر می باشد.
اکثر جمعیت منطقه اسکودار را صنعتگران و صنعتگران بازنشسته تشکیل میدهند.همچنین بندر مهم حیدر پاشا در منطقه اسکودار و کادیکوی مشغول به فعالیت است.
منطقه آلتونیزاده Altunizade یکی از مناطق مدرن اسکودار است که مراکز خرید بسیاری را در خود جای داده است.
مرکز خرید کاپیتول که از قدیمیترین مراکز خرید استانبول است در اسکودار جای دارد و در منطقه التونیزاده به کار خود میپردازد. از دیگر مراکز خرید این منطقه میتوان از مرکز خرید آکاسیا نام برد که مجتمعی تازه ساخت و مدرن است.
مدیریت
شهرداری منطقه اسکودار در سال ۱۹۸۴ تاسیس و به منطقه ای مستقل تبدیل گردید.شهرداری این منطقه طی سالیان طولانی در اختیار حذب عدالت و توسعه از حزب حاکم بوده است.طی انتخابات شهرداری ها در سال ۲۰۱۹ HİLMİ TÜRKMEN به عنوان شهردار این منطقه انتخاب گردید.